Normal_ziekenhuis__wachtruimte

Omdat de huidige regiovisie over de toekomstige ziekenhuiszorg niet afdoende is, nemen zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis de leiding over het zorgvisieplan. Het is namelijk de verantwoordelijkheid van de zorgverzekeraars dat patiënten in Drenthe de juiste zorg krijgen. Dat melden RTV Drenthe en het Dagblad van het Noorden. 

Volgens RTV Drenthe wil huisbankier ABN AMRO geld zien van Treant. Het ziekenhuis heeft een lening van 100 miljoen euro openstaan en dat wil de bank nu terug hebben. Gebeurt dat echt, dan heeft Treant Zorggroep geen geld meer om voort te bestaan, aldus RTV Drenthe die deze informatie van anonieme bronnen ontving.

Het zorgvisieplan moet over een paar maanden klaar zijn en wordt door de zorgverzekeraars, Treant, het Ommelander Ziekenhuis Groningen en Wilhelmina Ziekenhuis in Assen opgesteld.

Inmiddels hebben de twee nauw betrokken gemeenten De Wolden en Hoogeveen hun vertrouwen opgezegd in de ziekenhuisgroep. Een stap die niet vaak voorkomt, zegt RTV Drenthe. De colleges van de gemeenten stellen bovendien Zilveren Kruis verantwoordelijk voor de zorg in de regio en eisen daarom actie. 

Treant laat in een bericht op haar website weten dat de berichtgeving van de diverse media onjuist is en dat het niet is geverifieerd bij Treant. De ziekenhuisgroep zegt contact te hebben gehad met Menzis, Zilveren Kruis en huisbankier ABN AMRO die allen zeggen zich niet te herkennen in de berichtgeving en de inhoud daarvan ook niet te onderschrijven. ABN AMRO zou geen geld terugeisen, want Treant voldoet aan de betalingsverplichtingen. Bovendien is in het jaarverslag te lezen dat de ziekenhuisgroep een langlopende schuld van 75 miljoen euro heeft en niet 100 miljoen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids