Normal_ziekenhuis__wachtruimte

Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Menzis willen dat de toekomstige ziekenhuiszorg in Drenthe en Zuidoost-Groningen wordt vastgelegd in een breed zorgplan. In regie-onderhandelingen, waar naast de verzekeraars, ook de ziekenhuizen en  gemeentebesturen aan tafel komen te zitten, moet dit zorgplan van de grond komen. De regiegroep komt mogelijk onder leiding te staan van een externe deskundige. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

Met name het tekort aan personeel lijkt de ziekenhuizen in beide regio’s parten te spelen. “Alle ziekenhuizen in de regio hebben met dit probleem te maken of krijgen ermee te maken. We moeten voorkomen dat ze personeel bij elkaar weghalen. We kunnen het personeelstekort alleen oplossen door samen te werken. We praten ook met verloskundigen, huisartsen en andere betrokkenen”, aldus woordvoerder Christine Rompa van Zilveren Kruis.

In de regiegroep zitten de ziekenhuizen van Treant Zorggroep in Hoogeveen, Emmen en Stadskanaal, het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda en het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Daarnaast zitten diverse gemeenten en provincies in de groep die samen voor een uitgebreid zorgplan voor de regio zullen zorgdragen.

Door: Redactie Nationale Zorggids