Logo_koninklijk-nederlands-genootschap-voor-fysiotherapie_kngf_logo_fysio

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) spant mogelijk een kort geding aan tegen zorgverzekeraar VGZ omdat deze niet duidelijk gecommuniceerd heeft over het aanbod van fysiotherapie bij klachten in de lage rug. Ook wordt een klacht ingediend bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dit meldt Skipr.

De KNGF stelt dat de zorgverzekeraar alle fysiotherapeuten in diskrediet brengt door te stellen dat slechts twee door VGZ-gecontracteerde fysiotherapeuten in staat zijn om klachten in de lage rug adequaat te behandelen. Hierdoor denken patiënten mogelijk dat zij alleen bij deze twee aanbieders terecht kunnen, terwijl ook andere fysiotherapeuten de klachten kunnen behandelen.

Campagne is stopgezet

De zorgverzekeraar had een campagne gestart waarin de twee gecontracteerde partijen worden uitgelicht. De campagne is na overleg met KNGF gestopt, maar de schade is volgens het genootschap voor fysiotherapeuten nog niet voorbij. “VGZ creëert ten onrechte nog steeds het beeld dat twee bij VGZ gecontracteerde voorkeurspartijen de enige partijen zijn die zorg voor lage rugklachten bieden. Dit is pertinent onjuist”, aldus KNGF.

Een klacht tegen de zorgverzekeraar is ingediend bij de NZa. De KNGF heeft er op aangedrongen deze klacht met spoed te behandelen, omdat zowel patiënten als andere fysiotherapeuten misleid worden. Ook wordt overwogen om een kort geding aan te spannen tegen de zorgverzekeraar.

Door: Redactie Nationale Zorggids