Normal_portemonnee_geld2

Zorgverzekeraar Menzis gaat in de kerngebieden Groningen en Twente meer diensten aanbieden aan minima. Denk aan ziektepreventie, schuldhulpverlening en extra geestelijke gezondheidszorg. Dat meldt RTV Noord. 

De zorgverzekeraar heeft al veel contracten met zorgaanbieders in Groningen en Twente. De collectieve zorgverzekeringen voor minima lopen daar ook goed. Maar de zorg verandert continu en daarom wil Menzis inzetten op meer dan alleen een collectiviteitsverzekering.

“Het gaat om samenwerking met gemeenten maar ook met zorgaanbieders. Dat kan alleen maar op plaatsen waar we zelf ook veel klanten hebben”, aldus directeur commercie Gijs Rotteveel. Menzis wil de samenwerking onder meer intensiveren op het gebied van ziektepreventie, waarbij gemeenten bijvoorbeeld meer aandacht geven aan bewegingen en gezond eten. Of extra geestelijke gezondheidszorg, ‘zodat mensen weer sterker in het leven komen te staan’.

Minima die een collectieve zorgverzekering afnemen bij één van de Groningse gemeenten, gaan niet meer betalen als er extra diensten bij komen. De maandelijkse zorgpremie staat nu op ongeveer 140 euro en dat zal ook zo blijven. 

Door: Redactie Nationale Zorggids