Logo_casa_klinieken_logo_abortus

Zorgverzekeraars willen geld zien van het failliete CASA Medical, dat gelieerd is aan de abortusklinieken van CASA. Ze eisen samen 6 miljoen euro terug, omdat de organisatie grootschalig fraudeerde met declaraties. Curator Marc Udink heeft de claim van de zorgverzekeraars inmiddels ontvangen en gaat het geld verhalen op voormalig CASA-bestuurder Bert van der Herk en de raad van toezicht. Zorginstituut Nederland wil ook geld terugzien van de organisatie. Dat meldt Skipr. 

Zusteronderneming CASA Medical diende jarenlang foutieve declaraties in bij zorgverzekeraars. Goedkope zorg werd gefactureerd als dure specialistische zorg. De organisatie zou tienduizenden keren narcose op het declaratieformulier hebben gezet, terwijl het in de werkelijkheid ging om een simpele verdoving. In totaal betaalden de verzekeraars onterecht zo’n negen miljoen euro uit. Ook bleek één en ander niet te kloppen in de productieprocessen van de klinieken.

Alle abortusklinieken van CASA zijn wegens het faillissement gesloten. Sommige locaties zijn door een andere organisaties overgenomen, op andere plekken openenden geheel nieuwe klinieken hun deuren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids