Normal_stethoscoop__hartslag

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis wil driejarige contracten afsluiten met ziekenhuizen om patiënten met hartfalen de telemonitoring Hartwacht te kunnen bieden. De zorgverzekeraar zet hiermee de volgende stap in haar plan voor meer zorg thuis. Dat meldt Zilveren Kruis.

 

“Met Cardiologie Centra Nederland hebben we met telemonitoring honderden Zilveren Kruis-verzekerden kunnen helpen. Samen met ziekenhuizen in Nederland gaan we de komende jaren duizenden van onze verzekerden de mogelijkheid van telemonitoring aanbieden”, zegt Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis.

In de driejarige contracten staat vastgelegd dat Zilveren Kruis een vaste prijs per chronische hartfalenpatiënt uitbetaalt. De zorgverzekeraar wil investeren in telemonitoring door niet per behandeling te vergoeden. Voor ziekenhuizen betekent dit dat ze ruimte hebben om de zorg naar huis te verplaatsen en besparingen die deze werkwijze opleveren mogen houden.

Ontwikkeling Hartwacht

Cardiologie Centra Nederland ontwikkelde de Hartwacht en Zilveren Kruis was mede-initiatiefnemer en de eerste van vijf zorgverzekeraars die de dienst vergoedde. Gebruikers melden sinds 2016 een lagere bloeddruk, zelfs patiënten met resistente hypertensie (hoge bloeddruk die ongevoelig is voor bloeddrukverlagende middelen).

Door: Redactie Nationale Zorggids