Prinsjesdag

41 procent van de Nederlanders verwacht dat de huidige regering aankomend jaar het meeste geld vrijmaakt voor het ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid volgen deze met respectievelijk 36 procent en 23 procent op de voet. Dit blijkt uit een enquête van HR-dienstverlener Raet onder ruim achthonderd Nederlanders. Dit meldt Marcommit.

Prinsjesdag

Over een week presenteert de Nederlandse regering haar plannen voor het komende jaar. Aanleiding om de Nederlandse bevolking een aantal stellingen voor te leggen over de Miljoenennota en hun voorspellingen te laten doen over de verwachte Rijksbegroting.

Nederlanders met modale inkomens gaan er volgens de respondenten het meest op vooruit. Daarentegen wordt verwacht dat gepensioneerden er het minst op vooruit gaan. Wanneer er gevraagd wordt of men denkt dat het gemiddelde netto salaris daalt of stijgt in 2019 naar aanleiding van de nieuwe belastingregels, antwoordt 84 procent dat men een stijging verwacht. Het eigen risico zal logischerwijs in 2019 gaan stijgen. Van de ondervraagden verwacht 85 procent dat het eigen risico met maximaal honderd euro stijgt.

Door: ANP