Normal_normal_justitie__rechtbank

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis staat binnenkort in de rechtbank tegenover klager Vierstroom Zorg Thuis. De organisatie is niet door Zilveren Kruis gecontracteerd voor het leveren van wijkverpleging in Utrecht en spant een kort geding aan omdat het onder meer een uitbreiding van de markt zou tegengaan. Dit meldt Zorgvisie.

Zilveren Kruis koos onlangs vier voorkeursaanbieders voor wijkverpleging in Utrecht. Zij krijgen een driejarig contract aangeboden. Vierstroom viel buiten de boot en had tot 20 september de tijd om een bezwaar aan te tekenen tegen de beslissing. “Volgens de procedure die Zilveren Kruis zelf heeft ingesteld, moeten we daarvoor naar de rechter”, aldus Susan Veenhoff van Vierstroom Zorg Thuis.

Vierstroom levert momenteel wijkverpleging in Zoetermeer, Gouda en omstreken en enkele dorpen in de buurt van Utrecht. Zorg leveren in Utrecht had een uitbreiding van de markt betekend. Bovendien levert Vierstroom naar eigen zeggen goede zorg en heeft het pluscontracten met alle zorgverzekeraars. Directeur Veenhoff zou liever een open gesprek hebben met Zilveren Kruis, maar ziet in dat er geen andere manier is dan een rechtszaak.

Zilveren Kruis beaamt dit. Een ieder die het niet eens is met een beslissing van verzekeraar, moet hiervoor een kort geding aanspannen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids