Normal_hema_zv

We horen al jaren dat sporten gezond is. Wetenschappers, voedingsexperts, artsen… Iedereen beweert dat sporten heel gezond voor je is. De meeste kinderen bewegen wel voldoende, maar bij volwassenen ligt dat percentage beduidend lager. Wij vonden 5 redenen waarom sporten gezond is en je het echt zou moeten doen!

1. Van sporten word je fitter

Regelmatig sporten is in het begin best lastig. Zeker als je het niet gewend bent, kan het pittig zijn. Maar toch krijg je er heel wat voor terug. Na een paar maanden merk je dat je nu moeiteloos doet wat toen veel inspanning kostte. Je voelt je ook in het algemeen een stuk fitter.

2. Je herstelt sneller van ziekte

Als je ziek wordt, is dat een flinke aanslag op je lijf. Zeker als je koorts krijgt hakt het er stevig in. Na een week griep voel je je slap en futloos. Maar als je voordat je ziek werd regelmatig sportte, zul je een stuk sneller herstellen.

3. Fysiotherapie heeft sneller resultaat

Fysiotherapie helpt bij klachten en bij het herstel na bijvoorbeeld een operatie. Het vergoeden van fysiotherapie zit niet standaard in het basis zorgpakket. Je kunt een aanvullende verzekering nemen. Maar het is goed om te weten dat sportief leven zorgt dat fysiotherapie sneller resultaat geeft, waardoor je minder behandelingen nodig hebt.

4. Sporten is goed voor je zelfbeeld

Zelfs al ga je alleen maar een stukje hardlopen of neem je vaker de trap: sporten is goed voor je zelfbeeld. Al na een paar weken voel je je fitter, waardoor ook je zelfbeeld beter wordt. Zeker als jij zonder hijgen de trap op rent terwijl je collega halverwege staat uit te hijgen.

5. Van sporten word je gelukkiger

Wist je dat sporten gelukkig maakt? Uit onderzoek blijkt dat je je door te sporten beter en positiever voelt. Het effect van geregeld sporten is zelfs groter dan het geluk effect van jezelf verwennen met een duur cadeau!

Er zijn nog wel meer redenen te bedenken waarom sporten goed voor je is. Zo val je sneller af als je regelmatig sport en ga je er lichamelijk beter uitzien. Eigenlijk hangen al deze dingen met elkaar samen. Kortom: tijd om sporten een vast onderdeel van je dagelijkse routine te maken. Door elke dag 15-30 minuten te sporten ga je je op de langere termijn veel beter voelen!

(Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door HEMA Zorgverzekeringen)