Normal_geld__stapel__munten

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft het sinds het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen en MC Slotervaart zwaar te verduren. Artsen, patiënten en vakbonden wijzen met een beschuldigende vinger naar de verzekeraar die zomaar stopte met de financiering. Zorgeconoom Marcel Canoy vindt niet dat enkel naar de verantwoordelijkheid van Zilveren Kruis gekeken kan worden. Dit meldt NOS. 

Zorgverzekeraars hebben volgens Canoy een taak, en dat is de verliezen van zorginstellingen ‘bij te plussen’. “Als je minder patiënten hebt en duur personeel, dan is dat niet de schuld van de zorgverzekeraar”, zegt de econoom. Zilveren Kruis liet eerder deze week aan NRC weten dat het geen zorggeld meer wilde gebruiken om de ziekenhuizen die al jaren met financiële problemen kampten, te financieren.

De zorgeconoom hoopt dat andere ziekenhuizen niet op het punt staan om ook failliet te gaan en ziet het recente faillissement van MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen als een goed moment voor ziekenhuizen om zich eens flink achter de oren te krabben. Faillissement blijkt niet onmogelijk in de ziekenhuissector. 

Door: Redactie Nationale Zorggids