Normal_portemonnee

Zorgverzekeraar Menzis verhoogt net als DSW zijn premie, maar niet zo veel als het ministerie van Volksgezondheid heeft geraamd. Het ministerie gaat uit van een verhoging van 120 euro op jaarbasis, maar Menzis verwacht dat dit ongeveer de helft zal zijn. Eind volgende week moeten alle zorgverzekeraars hun premie hebben bekendgemaakt. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Menzis wil nog niet dat andere zorgverzekeraars weten wat de premie gaat zijn en houdt het bedrag daarom nog heel even geheim, laat financieel bestuurder Frank Janssen weten. Na 12 november aanstaande is pas duidelijk hoe de zorgpremies voor 2019 er uit komen te zien.

De vier grote zorgverzekeraars, VGZ, CZ, Zilveren Kruisen Menzis, kunnen dit jaar nog een deel van hun reserves inzetten voor het laag houden van de premie. Waarschijnlijk is daar nog een paar jaar de ruimte  voor. “Afhankelijk van hoe de zorgkosten zich ontwikkelen en wat het ministerie doet. We zorgen in ieder geval voor een stabiele premieontwikkeling”, aldus Janssen. Over twee tot drie jaar moeten premiestijgingen beperkt blijven door de inzet van preventie en andere zorginkoop. 

Door: Redactie Nationale Zorggids