Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Zorgverzekeraar a.s.r. en het Tilburgse Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) hebben een meerjarencontract ondertekend waarin afspraken staan over de prijs en het volume van zorg voor 2019 en 2020. Nog niet eerder sloot het ETZ een dergelijk contract met a.s.r.. Dit meldt ETZ. 

Voor een aantal gespecialiseerde behandelingen hebben de partijen geen budgetplafond afgesproken. “Hierdoor hebben verzekerden van a.s.r. optimale toegang tot deze zorg en kans ons ziekenhuis zich bovendien verder profileren op bovenregionale speerpunten zoals traumatologie en neurochirurgie”, legt Marcel Vrijhoeven van het ETZ uit.

Met het nieuwe meerjarencontract hoopt het ziekenhuis een bijdrage te kunnen leveren aan het beheersen van de zorgkosten. “De diepe hersenstimulatie-operatie bij Parkinsonpatiënten is hier een mooi voorbeeld van. Dit leidt niet alleen tot een betere kwaliteit van leven, maar omdat de behandeling bijzonder effectief is, verminderen we ook de totale zorgkosten voor de patiënten die hier baat bij hebben.”

Door: Redactie Nationale Zorggids