Normal_logo_ohra

De maandpremie voor OHRA Zorgverzekering is in 2019 116,30 euro, inclusief 8 procent online korting. Hiermee stijgt de premie van de basisverzekering met 8,34 (7,7 procent) per maand. De premiestijging komt onder meer door de stijging van de zorgkosten, aldus de verzekeraar. OHRA’s premies voor de aanvullende verzekeringen blijven gelijk of dalen. Dit meldt OHRA. 

Net als voorgaande jaren zet OHRA een deel van haar eigen reserves in om de stijging van de premie van de basisverzekering te dempen. De verzekeraar is blij dat de aanvullende verzekeringen komend jaar niet duurder worden en zodoende haar klanten een ‘aantrekkelijke verzekering’ kan blijven bieden.

Wie een zorgverzekering bij OHRA afsluit heeft altijd een restitutiepolis. Dit betekent dat verzekerden een volledige vergoeding krijgen bij afname van zorg en meer keuzevrijheid hebben tussen zorgaanbieders.  Klanten kiezen zelf hun therapeut, arts of zorgverlener, zonder extra kosten achteraf. Ook als OHRA geen contract heeft met de zorgaanbieder.

Nieuw dit jaar is de ‘OHRA Zorgverzekerd op reis’, een verzekering voor mensen die bijvoorbeeld veel in het buitenland zijn. Heb je daar spoedeisende zorg nodig, dan ben je daar met deze verzekering wereldwijd voor verzekerd. Ook in landen waar de zorg duurder is dan in Nederland. De module zit standaard in alle aanvullende verzekeringen, maar is ook apart af te sluiten naast de basisverzekering. 

Door: Redactie Nationale Zorggids