Logo_logo_ixorg

ixorg verlaagt de prijs voor het enkele weken geleden gelanceerde ixorg fysiotherapie van 6,50 euro naar 5,50 euro per maand. Ook de combi ixorg mondzorg + fysio wordt een euro per maand goedkoper: van 7,50 euro naar 6,50 euro. ixorg wil hierdoor het meest aantrekkelijke alternatief blijven voor de aanvullende verzekering. Directe aanleiding is het feit dat een zorgverzekeraar ook met een ongevallenverzekering voor mondzorg en fysiotherapie op de markt is gekomen. Dit meldt ixorg. 

Met ixorg fysio bouwt de patiënt zelf een spaarpotje op (minimaal 3 euro per maand) waaruit de rekening voor de fysiotherapeut wordt betaald. Het geld dat aan het eind van het jaar overblijft, blijft van de patiënt. Daarnaast is hij verzekerd voor trauma’s en medisch noodzakelijke fysio na een ongeval. Daarvoor betaalt hij een deelnemersbijdrage van 5,50 euro. Patiënten kunnen zich op ieder moment van het jaar aanmelden bij ixorg in plaats van alleen maar aan het eind van elk jaar. ixorg is te combineren met iedere zorgverzekering. 

Bij medisch noodzakelijke fysiotherapie als gevolg van een ongeval en bij ernstige blessures zoals botbreuken en spierscheuringen is de dekking maximaal twintig fysiotherapiebehandelingen tot 750 euro per gebeurtenis per jaar en maximaal twee keer per jaar. Als deelnemers eventueel stoppen met ixorg, krijgen ze hun opgebouwde tegoed gewoon netjes uitgekeerd. 

Toine Beljaars: “Steeds meer mensen merken dat een aanvullende verzekering niet altijd logisch is. Je bent namelijk sowieso die premie kwijt terwijl een flinke groep mensen jaar na jaar niets declareert op deze aanvullende verzekering. Dan is zelf een spaarpotje aanleggen voor eventuele tandartskosten of fysiotherapiekosten slimmer. Als je dan geen kosten hebt gemaakt, heb je die premie uitgespaard. Maar voor calamiteiten zoals schade aan je gebit door een val of een spierscheuring bij het sporten willen veel mensen toch verzekerd blijven.”

Door: Redactie Nationale Zorggids