Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Een collectieve zorgverzekering is vaak duurder dan een individuele zorgverzekering, maar zorgverzekeraars verzuimen het om deze informatie te delen, zegt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De meeste mensen met een collectiviteitspolis hebben deze afgesloten via de werkgever. Anderen doen dat via de gemeente. Er zit een korting op de premie, waardoor deze verzekering aantrekkelijk klinkt. Maar uiteindelijk komen de kosten voor die korting ook op het bordje van de verzekerde. Verzekeraars gooien namelijk eerst wat geld bovenop de premie en halen dat er zogenaamd af met een korting. Dit meldt Gezondheid & Co. 

Uit onderzoek van de NZa blijkt dat een collectiviteitsverzekering soms wel 50 euro duurder is dan een polis op maat. “Dat komt omdat het bij de collectieve verzekeringen vaak gaat om complete verzekeringen, met volledige dekking. Dat geldt ook voor de aanvullende verzekering. Dat zijn dure polissen”, zegt de NZa.

Mensen, ook minima die via de gemeente een collectieve zorgverzekering hebben, zijn soms goedkoper uit als ze zelf aan de slag gaan met een pakket op maat. Lang niet iedereen heeft alle pakketten nodig, dus soms is het verstandig om zelf een selectie en schatting te maken van de benodigde zorg.

Door: Redactie Nationale Zorggids