Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Vorig jaar zijn met name jongeren en inwoners van de Randstad overgestapt op een andere zorgverzekering. Hoewel jaarlijks actief wordt gepromoot om over te stappen, doet slechts een klein deel van de bevolking dit. Ruim 60 procent van de Nederlanders zit sinds 2006 nog steeds bij dezelfde zorgverzekering. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

‘Zittenblijvers’ zijn met name te vinden onder ouderen en mensen in bijvoorbeeld Noord-Friesland, Zuid-Limburg en Zeeuws-Vlaanderen. Slechts 2,7 procent van de inwoners op Schiermonnikoog stapte over naar een andere verzekering, tegenover 13,2 procent in Utrecht.

Volgen Zorgverzekeraars Nederland hebben sommige verzekeraars zulke trouwen klanten vanwege hun binding met de regio. DSW komt bijvoorbeeld van origine uit Westland, CZ heeft roots in Brabant en Zeeland en Zorg & Zekerheid heeft binding met Leiden en omstreken. Een mogelijke andere verklaring is het oerwoud aan verzekeringen. Er zijn tig verzekeringsmaatschappijen die allemaal budgetpolissen, naturapolissen en restitutiepolissen bieden en daarbij ook nog eens diverse aanvullende verzekeringen aanbieden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids