Normal_telefoon__app__digitaal__mobiel

Steeds meer Nederlanders vergelijken zorgverzekeringen via een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. Ten opzichte van vorig jaar is deze ‘mobiele groep’ met 12 procent gestegen. Dit jaar bekeek bijna 42 procent van de gebruikers verschillende zorgverzekeringen via een tablet of smartphone, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingsplatform Independer. Ook voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering wordt steeds vaker een mobiel apparaat gebruikt. Dit meldt Emerce.

De traditionele desktop computer is nog steeds de meest gebruikte manier van zorgverzekeringen vergelijken. Het gaat om 58,4 procent van de gebruikers, tegen bijna 42 mobiele gebruikers. Het aantal mensen dat via de computer kijkt, is wel gedaald met 6,5 procent. Wat ook opvalt in het onderzoek van Independer, is dat steeds meer mensen de resultaten delen via Whatsapp. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdubbeld.

Mobiel afsluiting

Niet alleen vergelijken mensen de zorgverzekeringen via een mobiel apparaat, ook wordt er via de smartphone en tablet vaker een verzekering afgesloten. Het onderzoek spreekt van 24 procent die dit vorig jaar deed. Tijdens dit overstapseizoen, dat nog niet eens voorbij is, sloot al 28 procent van de gebruikers hun nieuwe zorgverzekering af via een mobiel apparaat.

Nederlanders kunnen tot en met januari overstappen op een andere zorgverzekeraar. Het is daarvoor wel noodzakelijk om de huidige zorgverzekering op te zeggen voor 31 december. Overstappen kan leiden tot een voordeligere polis of een betere dekking.

Door: Redactie Nationale Zorggids