Normal_stethoscoop_rekening

Waar VGZ een forse verzekerdengroei heeft doorgemaakt, moesten zorgverzekeraars CZ en Achmea (waar onder meer Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Avéro Achmea en de Friesland onder vallen) flink wat verzekerden inleveren. CZ leed een verlies van 118.009 verzekerden en Achmea verloor 115.000. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

CZ wijt het grote verlies aan de hogere zorgpremie. “Bij vergelijkingssites val je dan gelijk buiten de boot”, zegt een woordvoerder van de organisaties. Achmea zegt een grote volmacht te hebben opgezegd bij Avéro waardoor het flink in de min ging. En dan moest Zilveren Kruis nog afscheid nemen van 30.000 verzekerden.

De vierde grote zorgverzekeraar van Nederland, Menzis, meldde eerder al een lichte stijging van 27.000 nieuwe verzekerden.

“Het klopt dat bepaalde zorgverzekeraars dit jaar snel uit de lijstjes zijn gevallen. Want als allereerste kijken overstappers toch naar de hoogte van de premie. Pas later komen hun zorgwensen aan bod. In die zin werkt het huidige concurrentiestelsel als een zonnetje”, aldus vergelijkingswebsite Zorgkiezer.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids