Normal_geld_stethoscoop_pillen

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt sinds een paar jaar voor het einde van de aanvullende zorgverzekering. Volgens minister Bruno Bruins voor Medische Zorg is er geen reden om ons zorgen te maken over de houdbaarheid van de aanvullende zorgverzekering. Dit meldt NU.nl. 

Veel Nederlanders nemen eigenlijk alleen nog een aanvullende polis als ze verwachten van die extra zorg gebruik te maken. Sommige polissen zijn nu al verlieslatend voor zorgverzekeraars. Die zien zich genoodzaakt om de dekking ervan te verkleinen of een andere medische selectie toe te passen, zei DNB al in 2017.

Hoewel er een langzaam dalende lijn in het aantal afnemers van de aanvullende zorgverzekering zit, is er volgens Bruins geen reden tot zorgen. “Er is, zeker voor de kortere termijn, geen aanleiding om vraagtekens te zetten bij de houdbaarheid van aanvullende zorgverzekeringen of de verzekerbaarheid van aanvullende zorg”, zegt de minister.

De aanvullende polis is de afgelopen jaren iets duurder geworden, maar over de kwaliteit en gevarieerdheid van het aanbod is Bruins nog steeds tevreden. In elf jaar tijd is het aantal polissen dat dekking biedt op één of enkele gebieden toegenomen, maar tegelijkertijd is het aantal polissen met een uitgebreide dekking niet of nauwelijks afgenomen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids