Normal_tandarts_tandartsstoel

VGZ betreurt het dat tandartsen in De Telegraaf zijn beschuldigd van het maken van woekerwinsten. Dat heeft de zorgverzekeraar aan de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen, laten weten. KNMT-voorzitter Wolter Brands en bestuursvoorzitter Tom Kliphuis van VGZ hebben dinsdag met elkaar gesproken naar aanleiding van de brandbrief die de beroepsvereniging maandag naar de verzekeraar heeft gestuurd. Dit meldt de vereniging. 

In de brandbrief heeft de KNMT laten weten dat de berichtgeving van vorige week haar volledig in het verkeerde keelgat is geschoten. In de media is ten onrechte gesuggereerd dat tandartsen massaal woekerwinsten zouden maken op implantaten. Het stuk heeft de eer en goede naam van de gehele beroepsgroep aangetast, en de integriteit van tandarts-implantologen is ook nog eens geschaad, aldus de KNMT.  

VGZ heeft aangegeven de beschuldigingen van woekerwinsten te betreuren. Daarnaast zegt de zorgverzekeraar de signalen van de KNMT over haar inkoopbeleid serieus te nemen en dat beleid eventueel bij te schaven. De partijen gaan daarover binnenkort met elkaar in gesprek.

Door: Nationale Zorggids