Logo_logo_vgz_zorgverzekering

Net als Zilveren Kruis, Menzis en CZ heeft VGZ eindelijk weer winst geboekt. In 2018 kon de zorgverzekeraar na twee jaar verlies te hebben geleden, een bedrag van 81 miljoen euro bijschrijven op zijn bankrekening. Uit het jaarverslag is op te maken dat de organisatie de bedrijfskosten wist te verlagen, een meevaller op oude jaren kon inboeken en de eerste effecten van zinnige zorg terugzag. Dit melden VGZ en het Financieele Dagblad. 

De zorgverzekeraar heeft de premiestijging voor dit jaar weten te beperken, met 4,75 euro per maand meer. Volgens VGZ is de premie van de naturapolis lager dan de premie van de drie andere grote verzekeraars Zilveren Kruis, CZ en Menzis. En dat terwijl het maar 2 miljoen euro van zijn reserves inzette. Zilveren Kruis en CZ moesten meer reservegelden inzetten om de premiestijging beperkt te houden, respectievelijk met 21 miljoen en 80 miljoen euro.

Ook wist VGZ te groeien met 200.000 nieuwe verzekerden, waardoor het nu meer dan vier miljoen verzekerden in haar klantenbestand heeft staan. 

Door: Nationale Zorggids