Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Roebia Zorg heeft plotseling geen contract meer met Zilveren Kruis. De zorgverzekeraar beschuldigt de aanbieder van wijkverpleging van fraude  door declaraties in te dienen met daarop niet-geleverde zorg. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Zilveren Kruis zegt dat de thuiszorgaanbieder sjoemelde met de uren waardoor duidelijk werd dat de gedeclareerde zorg niet overeenkwam met de geleverde zorg. De verzekeraar zegt hiernaar onderzoek te hebben gedaan en dusdanig bewijs te hebben dat het contract daarom direct is opgezegd. Het komt bijna nooit voor dat een zorgverzekeraar tussentijds een contract beëindigd.

De dertig Zilveren Kruis-verzekerden die thuiszorg kregen van Roebia zijn met spoed overgeplaatst en een paar clienten zijn nog in afwachting van een nieuwe zorgaanbieder. Roebia kwam ook in 2016 in opspraak toen het foutieve declaraties indiende en zodoende failliet ging. De instelling kon een doorstart maken, maar nu het contract met Zilveren Kruis definitief is opgezegd, is nog maar de vraag wat de Almeerse aanbieder te wachten staat.  

Door: Nationale Zorggids