Normal_medicijnen_geneesmiddelen_pillen_pijnstiller

Er wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de medicijnvoorraden, zegt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent. Hij is lid van de werkgroep Geneesmiddelentekorten waarbinnen apothekers, artsen, zorgverzekeraars, farmaceuten en groothandels samen op zoek gaan naar een oplossing voor de tekorten. Dit meldt de Telegraaf. 

Gisteren hielden twintig apotheken in het Gooi hun deuren tot het middaguur gesloten uit protest tegen geneesmiddelentekorten en het voorkeursbeleid van zorgverzekeraars. Ze zijn het zat om voortdurend aan boze klanten te moeten uitleggen waarom ze wéér een ander doosje meekrijgen.

Apothekers krijgen steeds vaker te maken met agressie door leveringsproblemen. Mogelijk volgen apothekers in andere delen van het land daarom het voorbeeld van de Gooise apotheken. Volgens apothekersorganisatie KNMP krijgt ruim een derde van de baliemedewerkers in apotheken dagelijks te maken met agressie. Dat varieert van schelden en dreigen tot slaan.

Zorgverzekeraars Nederland stelt dat deze tekorten niet alleen in Nederland spelen en dat de oorzaak buiten ons land liggen. “De suggestie van de actievoerende apothekers dat tekorten komen door inkoopbeleid van zorgverzekeraars klopt niet. De apothekers hebben er juist baat bij dit beleid steeds maar weer aan de kaak te stellen, omdat het hen in de portemonnee raakt”, aldus de koepelorganisatie.

Door: Nationale Zorggids