Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

A.S.R. en Menzis zijn goed bezig als het gaat om duurzaamheid in hun beleggingsbeleid. Bij andere zorgverzekeraars zijn er nog veel verbetermogelijkheden zichtbaar, met name op de lange termijn. Dit meldt Zorgwijzer op basis van onderzoek van VBDO. 

VBDO doet ieder jaar een benchmark naar het beleggingsbeleid van de dertig grootste verzekeraars van Nederland, waaronder negen zorgverzekeraars. De organisatie kijkt onder meer naar ondernemingsbestuur, mens en maatschappij en milieu-aspecten binnen het beleid.

Nog een lange weg te gaan

“Het grote verschil tussen de best en minst goed presterende verzekeraars toont aan dat er nog een lange weg te gaan is. Het is dan ook belangrijk om deze de tijd te geven hun beleid verder te ontwikkelen over de komende jaren, waarbij VBDO met de benchmark probeert ze een zet in de goede richting te geven”, zegt Angélique Laskewitz van VBDO tegen Zorgwijzer. A.S.R., met verzekeringsmaatschappijen Ditzo en De Amersfoorts onder zijn vleugel, scoort op een schaal van 0 tot 5 een 4,5 en Achmea, met onder meer FBTO, De Friesland, Zilveren Kruis en Interpolis als dochterondernemingen, krijgt een 3,5.

De drie minst duurzame verzekeraars zijn volgens VBDO risicodrager Eno met een 0,3, IptiQ met een 0,5 en DSW met een 0,9. 

Door: Nationale Zorggids