Normal_huisarts_arts

Zilveren Kruis gaat op verzoek van huisartsen in Kampen meedenken over het aantrekken van nieuwe huisartsen. Kampen zoekt twee huisartsen: eentje om een nieuwe praktijk te openen en een die patiënten overneemt van een gepensioneerde huisarts. Voor de nieuwe praktijk wordt al twee jaar actief naar een arts gezocht en voor de gepensioneerde dokter staat de vacature sinds enkele maanden open. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Zilveren Kruis wil, voordat het meedenkt over een oplossing, een duidelijker beeld hebben van de problemen in Kampen. Het gebeurt vaker dat huisartsen de zorgverzekeraar inschakelen, immers het huisartsentekort is een landelijk probleem, en staat dan ook niet onwelwillend tegenover het verzoek van de Kamper doktoren.

Meerdere partijen 

“Het is goed dat de huisartsen het in Kampen eerst zelf hebben geprobeerd op te lossen. Er is al best veel geprobeerd. Maar nu er naast het bestaande tekort, vanwege pensioen nóg een huisarts nodig is, is het goed dat nu meerdere partijen er naar kijken”, aldus woordvoerder Christine Rompa.

Alternatieven

De huisartsen verwachten niet dat Zilveren Kruis een kant-en-klare oplossing heeft, maar zoeken ook naar ruimte voor akkoord op eventuele innovatieve alternatieven, zoals het inzetten van een verpleegkundig specialist. 

Door: Nationale Zorggids