Logo_vgz_zorgverzekering

Omdat veel ouders niet op de hoogte zijn van de gratis mondzorg voor kinderen, zal Coöperatie VGZ de komende weken brieven sturen naar klanten die kinderen tot 18 jaar oud hebben. Via deze brief worden zij geïnformeerd over het belang van goede mondzorg en dat de ouders dit in de meeste gevallen niets hoeft te kosten. Controles, gaatjes vullen en fluoridebehandelingen vallen onder de basisverzekering, maar ouders weten dat vaak niet. Dit meldt Coöperatie VGZ. 

Recentelijk bleek dat dat ongeveer 20 procent van de kinderen weinig of nooit naar de tandarts gaat, zo liet de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) weten. Om het gebit en de gezondheid van de kinderen goed te houden, is regelmatige controle van het gebit echter wel nodig. Tot 18 jaar is deze zorg, los van orthodontie, gratis voor kinderen. Ook het eigen risico wordt niet aangesproken.

Privacy-vraagstuk

Een brief wordt naar alle klanten gestuurd die kinderen tussen de 2 en 18 jaar op hun polis meeverzekeren. Coöperatie VGZ heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens gevraagd of zij een brief mogen sturen naar klanten waarvan er weinig of geen beroep wordt gedaan op mondzorg. Echter zou het wat betreft privacy lastig zijn om op deze manier contact te zoeken met een specifieke doelgroep, afgeleid van hun declaraties. De Autoriteit Persoonsgegevens kijkt nu naar de mogelijkheden.

Alle merken versturen brief naar klanten

Coöperatie VGZ heeft meerdere merken onder zich. Alle klanten van die merken kunnen een brief verwachten over de gratis mondzorg voor kinderen. Het gaat naast VGZ om de merken Univé, IZA, Bewuzt, UMC Zorgverzekering, IZZ Zorgverzekering, ZEKUR en Zorgzaam.

Door: Nationale Zorggids