Normal_ondertekening_contract_zuyderland_-_cz

Zorgverzekeraar CZ en Zuyderland Medisch Centrum hebben een overeenkomst getekend voor tien jaar. Met een intensieve samenwerking willen zij voor de 400.000 inwoners van de Zuid-Limburgse regio’s Parkstad en Westelijke Mijnstreek de gezondheidszorg duurzaam verbeteren. Dit melden de organisaties in een gezamenlijk persbericht.

De langdurige samenwerking moet een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de ervaren gezondheid en de verbetering van de kwaliteit en kosten van de zorg in de Zuid-Limburgse regio. De overeenkomst biedt de ruimte om de zorg die mensen nodig hebben ook echt op de juiste plek te organiseren.

Zorg dicht bij huis

Voor patiënten betekent dit dat zij in de toekomst meer zorg dicht bij huis zullen ontvangen en niet altijd meer naar het ziekenhuis hoeven. In Parkstad en Westelijke Mijnstreek zijn meer patiënten met chronische aandoeningen dan elders in Nederland: dit resulteert in gemiddeld hogere zorgkosten. De meeste patiënten in het Zuyderland zijn verzekerd bij CZ. De urgentie is volgens de partijen dus hoog om samen de verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomstbestendigheid van de zorg. 

Door: Nationale Zorggids