Normal_geld__portemonnee__muntgeld

Zorgverzekeraar Menzis weet de premiestijging van de basisverzekering voor 2020 te beperken tot één euro per maand. Door de stijging van een euro bedraagt de nieuwe maandpremie 123 euro. Hoewel Menzis verdere stijging van de zorgkosten en zorgbehoefte voorziet, kan de premie door teruggave uit reserves en goede afspraken met zorgaanbieders stabiel blijven. Dit meldt de verzekeraar in een persbericht. 

Menzis-CFRO Dirk Jan Sloots: “We zien dat de zorgkosten blijven stijgen. De zorgvraag neemt toe, mensen leven gemiddeld langer, de loonkosten in de zorgsector stijgen en er komen voortdurend betere – maar ook duurdere – geneesmiddelen en behandelmethodes. Toch lukt het ons de premiestijging in 2020 beperkt te houden tot één euro. We weten samen met zorgaanbieders de kostentoename te beperken. Bovendien is Menzis een coöperatie zonder winstoogmerk. Daarom gebruiken we dit jaar 80 miljoen euro uit onze reserves om de premiestijging te beperken.”

Lagere collectiviteitskorting 

“Klanten die collectief zijn verzekerd krijgen te maken met een lagere collectiviteitskorting,” geeft Sloots aan. “Het Kabinet heeft het maximale kortingspercentage verlaagd van 10 procent naar 5 procent. Bij het Menzis concern hanteren wij bij al onze collectiviteiten vanaf 2020 de maximale collectiviteitskorting van 5 procent. Het is belangrijk dat collectief verzekerden daarom rekening houden met een hogere stijging dan 1 euro per maand. Om precies te weten wat je maandelijks gaat betalen, adviseren wij om goed naar je polis te kijken.”

Door: Nationale Zorggids