Logo_vgz_zorgverzekering

Eerder deze week stond het Martini Ziekenhuis in Groningen nog open voor de optie om zonder een contract met VGZ het nieuwe jaar in te gaan, maar het is toch gelukt om een overeenkomst te bereiken. Ook het Zuyderland Medisch Centrum heeft een contract met de verzekeraar. De gemaakte afspraken zijn drie jaar geldig en bieden zekerheid aan een grote groep inwoners in Zuid- en Midden-Limburg.  Revalidatiekliniek Roessingh hekelde de werkwijze van één van de grootste verzekeraars van Nederland, maar wist na intensieve onderhandelingen eveneens een akkoord bereikt met VGZ. Dit melden Martini Ziekenhuis, Zuyderland en Roessingh. 

Zuyderland wordt door VGZ gezien als strategisch partner in het realiseren van ‘zinnige zorg’: nog betere zorg voor de patiënt, gebaseerd op verbeterideeën van zorgprofessionals, die kunnen worden uitgevoerd met de inzet van minder mensen of middelen.

De organisaties denken samen de zorg duurzaam beter te kunnen maken. Zodat goede zorg beschikbaar is en blijft, nu en in de toekomst. Thema’s in de gemaakte afspraken zijn onder meer: continuïteit van zorg in de regio, Juiste Zorg op de Juiste Plek, zinnige zorg en het ontwikkelen en toepassen van good practices op dat terrein. Zuyderland en VGZ willen voor samen investeren in ‘zorg dichtbij’.

Water bij de wijn

Het Martini Ziekenhuis heeft met VGZ en alle andere verzekeraars een contract weten af te sluiten. Met Menzis en Zilveren Kruis heeft het langlopende contracten om de kosten van zorg te betalen. Op VGZ uitte het ziekenhuis eerder nog kritiek op de verzekeraar omdat er een te groot verschil zat tussen wat het Martini Ziekenhuis vergoed wilde zien en wat VGZ wilde bieden. Uiteindelijk is er volgens de bestuursvoorzitter water bij de wijn gedaan en zijn beide partijen tevreden met de uitkomst.

Pijnbestrijding revalidatiekliniek Roessingh 

VGZ wilde de pijnbestrijding die revalidatiekliniek Roessingh in Enschede biedt niet vergoeden omdat deze niet wetenschappelijk bewezen zou zijn. Daardoor waren honderden verzekerden van VGZ niet zeker van een plekje bij Roessingh. Toch heeft de kliniek passende afspraken met de verzekeraar weten te maken, inclusief klinische pijnrevalidatie. 

Voor het einde van dit jaar zullen ongetwijfeld meer berichten binnenstromen over de contractering tussen zorginstellingen en deze (en andere) zorgverzekeraar(s). 

Door: Nationale Zorggids