Actieve vakantie

Voor sommige lieden is het gesneden koek, voor anderen nieuw: een actieve vakantie. De wandelschoenen aan, toerfiets paraat of volledige gekeed in een hiker’s outfit. Let’s go!

Of je dit jaar nu kiest voor het buitenland of in eigen land blijft, de vraag is of een sportieve vakantie aan jou besteed is. Natuurlijk weet je dat actief bezig zijn, het liefst in de buitenlucht, goed voor je is. Maar na een jaar lang hard werken lonkt in veel gevallen dat handdoekje op het strand. Liggen dus. Toch is dat niet altijd de manier om uit te rusten, bij te komen en nieuwe energie op te doen.  
 
Een actieve vakantie kan daar wel voor zorgen. Denk maar eens aan de voordelen, terwijl je met je Fjallraven rugzak op aan het hiken bent. Wie actief bezig is, krijgt een flinke bak zuurstof binnen en dat is goed voor alles. Je spieren worden aan het werk gezet en je hele lijf krijgt een boost (trouwens, je wordt ook nog eens veel egaler bruin dan wanneer je draaiend op dat handdoekje ligt). 
 
Vaak heb je tijdens sportieve activiteiten nauwelijks de tijd om over andere zaken na te denken. Dat klaart de lucht. En ga je wandelen om juist wél over bepaalde dingen na te denken, dan doe je het wat rustiger aan en laat je al je gedachten de revue passeren. Een betere gelegenheid dan wanneer je maar op de bank zou zitten. 
 

Fjällraven is het meest sportieve outdoor merk

Weet je wat ook tof is: de juiste sportieve kleding aanschaffen voor zo’n sportieve vakantie. Het is de eerste voorpret. Een paar mooi hike-schoenen, een goede loopbroek, een comfortabel lichtgewicht jack, petje, en een Fjallraven om het helemaal af te maken. Dat is het meest sportieve merk als het om outdoor sporten gaat. Daar hoort zo’n tas bij. Lekker functioneel en supermooi. 
 
Waar de reis naartoe gaat, maakt niet uit. Je kunt in de Franse bergen net zo mooi hiken als langs het IJsselmeer in Nederland. Over de veluwe fietsen is tof, door België trappen ook. Het gaat erom dat je geniet van de activiteit. Bijkomend voordeel is ook nog dat je er goeie en gezonde trek van krijgt en ook nog eens goed slaapt na een dag fietsen met tegenwind. 
 

Met een Kånken draag je bij aan het behoud van de natuur

Nog even over die Fjällraven tas die we hier zo expliciet noemen. Wat is daar nou zo bijzonder aan? Dat leggen we uit. Van iedere verkochte Fjallraven Kanken, de klassieke rugtas van Fjällraven, gaat een deel van het geld naar projecten voor het behoud van de natuur. Dat kan van alles zijn. In beginsel werd een deel van de opbrengst geïnvesteerd in het behoud van de poolvos. Het dier dat nog altijd op het logo van het Zweedse merk staat afgebeeld. Inmiddels is die populatie weer op orde, en wordt het geld ingezet voor andere projecten.
 
Met andere woorden; als jij wilt genieten van de natuur en lekker buiten zijn en daar zo’n tas voor aanschaft, draag je ook nog eens bij aan iets veel groters. Hoe mooi is dat.