Normal_rss_entry-256277

Meer zorgpremie betalen als daardoor de salarissen van het zorgpersoneel omhoog kunnen? Nog geen kwart van de Nederlanders is daartoe bereid. Dat blijkt uit onderzoek onder 2000 mensen door vergelijkingssite Pricewise. Dit percentage is wel veel hoger onder de mensen die besmet zijn (geweest) met corona (76 procent).

Zeven van de tien mensen vinden het sowieso niet logisch als de zorgpremie in 2021 hoger wordt door extra zorgkosten door de corona-uitbraak. Vooral mensen die zelf niet besmet zijn (geweest) geven dit aan.

Slechts 8 procent zegt zich volgend jaar anders te gaan verzekeren vanwege het coronavirus. Zij kiezen er vooral voor zich aanvullend te verzekeren voor medische hulp wereldwijd (37 procent) en medische hulp binnen Europa (25 procent). Ruim een kwart kiest ervoor om volgend jaar voor een zorgverzekering te gaan met meer keuzevrijheid voor ziekenhuizen, door bijvoorbeeld te kiezen voor een restitutiepolis.

Corona

Nederlanders die besmet zijn (geweest) met corona zeggen vaker van plan te zijn hun verzekering aan te passen dan mensen die niet besmet zijn geweest. Van de mensen die besmet zijn (geweest) heeft 14 procent extra zorgkosten moeten maken vanwege het virus. De groep die aangeeft zich niet extra te gaan verzekeren in het komende zorgjaar bestaat vooral uit gepensioneerden: deze groep heeft al vaker een restitutiepolis en een aanvullende verzekering.

Pricewise voert jaarlijks een zorgonderzoek uit, samen met bureau Panel Inzicht en De Telegraaf.


Door: ANP