Normal_pexels-pixabay-40568

Het websiteperformancebureau WUA onderzoekt jaarlijks na de bekendmaking van de nieuwe zorgpremie het online gedrag onder consumenten, op zowel smartphone als desktop. De vergelijkingssite Independer wordt het vaakst gebruikt door consumenten die zich online oriënteren op een nieuwe zorgverzekeraar. Dit meldt AMweb.

Dit jaar deden er 1200 deelnemers aan het onderzoek mee, die een uur lang zochten naar een zorgverzekering. Uit 4800 websitebeoordelingen is gebleken dat Independer de hoogste waardering krijgt. Op plek twee staat Zilveren Kruis, gevolgd door CZ, met dezelfde score. De waardering wordt uitgedrukt in ‘digital sales’.

Er zijn dit jaar drie grote veranderingen ten opzichte van vorig jaar. Zorgkiezer.nl stijgt van plaats 15 naar plaats 7 in de top 10 en de Consumentenbond stijgt van plaats 11 naar plaats 4. Pricewise maakt de grootste sprong: van plaats 20 in 2019 naar plaats 9 in 2020.

Bij mobiele gebruikers scoort Independer aanzienlijk beter dan bij desktopgebruikers. Als het gaat om het aantal bezoekers dat daadwerkelijk een polis sluit op de website, is de Consumentenbond de winnaar, met een score van 43 procent. Independer komt op plek twee met 37 procent, gevolgd door Zilveren Kruis met 31 procent.

Op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website, scoort Anderzorg goed en krijgt de meeste punten van mobiele gebruikers. Bij desktopgebruikers scoort de Consumentenbond op dat gebied het hoogst.

Door: Nationale Zorggids