Normal_money-5376568_640

De jongerenvakbond CNV Jongeren wil dat de maandelijkse zorgpremie omlaag gaat en dat de zorgtoeslag wordt afgeschaft. Dit zou ervoor moeten zorgen dat jonge werknemers geen onnodige schulden hebben. Omdat veel jongeren niet weten dat ze zelf hun zorgtoeslag moeten stopzetten bij het stijgen van hun inkomen, moeten ze hun zorgtoeslag terugbetalen. Dit geldt voor 1 op de 3 jongeren. Dit blijkt uit onderzoek van de jongerenvakbond. Dit meldt Skipr. 

319 mensen tussen de 18 en 35 jaar deden mee aan het onderzoek van CNV Jongeren. Volgens de bond komt de melding dat de zorgtoeslag niet terecht is ontvangen, te laat. Daardoor moeten veel jongeren grote bedragen terugbetalen aan de Belastingdienst. Een vijfde van de jongeren moet meer dan duizend euro terug betalen en een op de drie moet een betalingsregeling aangaan. Dit is het gevolg van onvoldoende kennis over de zorgtoeslag, zegt de vakbond.

Volgens de voorzitter van CNV Jongeren, Justine Feitsma, is het toeslagenstelsel te moeilijk en te onduidelijk. Zij is van mening dat het systeem verbeterd kan worden door afschaffing van de toeslag en het verlagen van de zorgpremie. De vakbond is hiervoor een petitie begonnen.

Door: Nationale Zorggids