Normal_geld__portemonnee__muntgeld

Door de overstap te maken van een collectieve zorgverzekering naar een losstaande zorgpolis kunnen ongeveer een miljoen Nederlanders zo’n 103 euro besparen op jaarbasis. Vergelijkingswebsite Independer heeft berekend dat er in totaal zo’n 100 miljoen euro in de portemonnees blijft als men dit doet. Verzekeraars bieden namelijk hun duurdere polissen aan via collectiviteit. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Een collectiviteitspolis kan lonen als een basis- én aanvullende verzekering is afgesloten. Maar voor de ruim 1,2 miljoen Nederlanders die niet aanvullend collectief zijn verzekerd, kan het goed zijn om over te stappen naar een individuele verzekering. Dit zegt ook de Consumentenbond: “Veel mensen denken nog steeds dat je met een collectieve verzekering goedkoper uit bent. Maar dat is niet altijd het geval.”

De korting die op de basisverzekering wordt gegeven, loont bijna niet omdat het vaak om de duurste polis gaat. Een collectiviteitspolis kan wel voordeliger uitpakken bij afname van aanvullende pakketten, omdat hier ook een korting op zit. Independer vermoedt dat het voor deze verzekerden beter is om te blijven zitten waar ze zitten.

Door: Nationale Zorggids