Normal_money-5376568_640

Verschillende aanbieders van de basiszorgverzekering kunnen dezelfde dekking bieden, maar toch verschillen in prijs. Zo is de ene zorgverzekering veel goedkoper dan de andere. Overstappen naar een minder bekende zorgverzekering kan wel 389 euro per jaar schelen. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

Ook kan het voorkomen dat je binnen hetzelfde moederbedrijf kunt overstappen naar een voordeliger merk. Zo zijn Menzis, Zilveren Kruis en CZ overkoepelende organisaties met meerdere merken binnen het bedrijf.

Overstappen naar een minder bekende verzekering, betekent niet dat de kwaliteit van de aangeboden zorg ook minder goed is. De overheid bepaalt namelijk de inhoud van de basisverzekering en die is overal gelijk. De dekking is bij elke verzekering hetzelfde. Wel kan de service verschillen tussen de zorgverzekeraars, bijvoorbeeld de manier van declareren of het bestellen van medicijnen. Bij sommige zorgverzekeraars kan dat alleen online en is er minder persoonlijk contact. Het prijsverschil heeft dus niets met de kwaliteit van de geboden zorg te maken, maar met factoren buiten die zorg, zoals de service. Zo bespaar je bijvoorbeeld 16,20 euro per maand als je in plaats van de Basis Zeker Zilveren Kruis-zorgverzekering, kiest voor het online zusje Zilveren Kruis ZieZo.

Door te kijken naar welke service je van je verzekeraar belangrijk vindt, kun je door een slimme keuze veel geld besparen.

Door: Nationale Zorggids