Goedkopere zorgverzekering

Veel mensen lopen een betalingsachterstand op. Van deze groep had bijna een kwart het afgelopen jaar een achterstallige rekening. Het gaat hierbij meestal om bedragen onder de 50 euro, maar er zijn ook jongvolwassenen die veel dieper in de schulden zitten. Heb je ook te maken met een betalingsachterstand? Dan zoek je ongetwijfeld naar manieren om geld te besparen. Kijk in dat geval eens naar een goedkope zorgverzekering. Zo’n verzekering geeft jou namelijk meer financiële ruimte. 

Hoe zit het met de kosten voor een zorgverzekering?

Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder moet zich volgens de wet verzekeren voor zorg. Dit doe je met behulp van een zorgverzekering. Je bent verplicht om in ieder geval een basisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je bijvoorbeeld verzekerd voor een bezoekje aan de huisarts. Een controle bij de tandarts of een behandeling bij de fysiotherapeut vallen hier niet onder. Om ook deze kosten vergoed te krijgen, moet jij je aanvullend verzekeren. 

Hoe uitgebreider jouw zorgverzekering, des te hoger de kosten uitvallen. Je betaalt namelijk iedere maand premie voor een zorgverzekering. De hoogte van de premie verschilt per zorgverzekeraar. Je betaalt dus niet bij iedere verzekeraar dezelfde premie voor bijvoorbeeld een basisverzekering. Dit betekent dat je vrijwel altijd (flink) kunt besparen op jouw zorgverzekering.

Hoe vind je een goedkope zorgverzekering

Kamp je met een betalingsachterstand? Dan is het mooi meegenomen als je jouw vaste lasten kunt verlagen. Dit kan onder meer door kritisch naar jouw zorgverzekering te kijken. Vergelijk jouw zorgverzekering bijvoorbeeld eens met andere verzekeringen. Veel mensen nemen helaas niet de moeite om een vergelijking te maken. Dit komt voornamelijk doordat zij denken dat hier veel tijd in gaat zitten. Toch kost zorgverzekeringen vergelijken jou niet veel tijd. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende vergelijkingssites die jou hier een handje bij helpen. Gebruik je zo’n site? Dan heb je binnen de kortste keren een goedkope zorgverzekering gevonden.

Bespaar nog meer op jouw zorgkosten

Veel mensen die zorgverzekeringen vergelijken, kijken niet verder dan de premie. Logisch, want dit voel je direct in jouw portemonnee. Je draagt dit bedrag immers maandelijks af aan jouw zorgverzekeraar. Als je in de schulden zit, kan de premie jou niet laag genoeg zijn. Gelukkig kun je zelf het een en ander doen om de premie nog verder te verlagen. Verhoog bijvoorbeeld het vrijwillig eigen risico met 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Hoe hoger jouw eigen risico, des te lager de premie. Verhoog je jouw eigen risico en heb je zorg nodig? Dan draai je zelf voor een groter deel van de kosten op.

Voordelen van een goedkope zorgverzekering

Een goedkope zorgverzekering brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo betaal je minder premie, waardoor jouw lasten dalen. Gevolg hiervan is dat je maandelijks minder geld uitgeeft. In sommige gevallen gaat het om een klein bedrag, maar het kan ook jou ook een flinke besparing opleveren. Hoe klein het bedrag ook is, met een betalingsachterstand is iedere besparing welkom. Met het geld dat je bespaart, los je namelijk jouw schulden af. Als je ieder jaar op zoek gaat naar een goedkope zorgverzekering, ben je ongetwijfeld snel van jouw betalingsachterstand(en) af.