jeukende hoofdhuid

Als vrouw heb je het misschien al wel eens meegemaakt: een droge en daardoor misschien wel jeukende hoofdhuid. Het is een probleem waar vooral vrouwen mee te maken krijgen en wat erg vervelend kan zijn. Vaak wordt er op zoek gegaan naar allerlei oplossingen, maar deze zijn misschien niet altijd even goed voor de huid. Hierdoor kan dit probleem nog verergeren. Wat is een droge hoofdhuid eigenlijk, wat is de oorzaak en zijn er oplossingen voor?

Wat is een droge hoofdhuid?

Dieper gelegen in de huid worden er regelmatig nieuwe huidcellen aangemaakt. De bovenste laag van de huid zal de oude cellen gaan afbreken en de nieuwe in het werk stellen. Dit zorgt ervoor dat al het nodige vocht niet weg kan en waardoor je een gezonde hoofdhuid hebt. Bij een droge huid, wordt dit proces verstoord en kan al het vocht weg. Hierdoor ontstaat dan als gevolg de droge hoofdhuid. De juiste middelen voor dit probleem kan je vinden bij Australian Bodycare, bezoek de website voor meer info.

Wat zijn oorzaken van een droge hoofdhuid?

De reden waarom vrouwen meer last hebben van een droge hoofdhuid dan mannen, is omwille van het feit dat vrouwen simpelweg meer experimenteren met producten voor het haar dan mannen. Op zich zie je hier geen kwaad in zou je denken, maar de hoofdhuid denkt daar niet altijd hetzelfde over. Sommige producten kunnen echt niet goed zijn voor de hoofdhuid en daardoor kan een droge huid ontstaan. Dit geeft dan symptomen zoals jeuk, schilfers en een strak gevoel van de hoofdhuid. Ook droge lucht kan een oorzaak zijn van een droge hoofdhuid. Vaak hebben meer mensen in de winter last van een droge hoofdhuid, de lage temperaturen buiten en de warme temperaturen binnen zorgen voor droge lucht. 

Oplossingen tegen droge en jeukende hoofdhuid

Een droge en met als gevolg jeukende hoofdhuid, vraagt de juiste oplossing. Wanneer je producten gaat proberen en testen die niet goed zijn voor de huid, dan kan de situatie nog erger worden en kan je zelfs last krijgen van een geïrriteerde hoofdhuid, wat nog erger is. Daarom raden we aan de producten van Australian Bodycare te gebruiken, bezoek de website en je vindt vanzelf de producten die bij jouw hoofdhuidprobleem passen.

Bijkomende tips

De juiste producten in combinatie met een aantal tips zorgen ervoor dat jij snel verlost kan raken van een jeukende en droge hoofdhuid. Belangrijk is alvast dat je je haar niet té vaak wast. Vrouwen willen graag schoon en stralend haar, maar daarvoor hoef je echt niet elke dag het haar te wassen! Gebruik bovendien de juiste middelen zoals shampoo en conditioner om je haar te verzorgen. Gebruik ook niet te veel shampoo en conditioner en breng dat laatste alleen maar aan op de punten van je haar! Op de voeding letten en hitte vermijden zijn zaken die allemaal kunnen bijdragen tot een gezonde hoofdhuid! Wanneer je deze tips toepast in combinatie met de producten van Australian Bodycare, dan kan jij voorgoed vaarwel zeggen tegen een droge en jeukende hoofdhuid!