Normal_zorgverzekering_geld_stethoscoop

Verzekerden krijgen van hun zorgverzekeraar onvoldoende informatie over contracten met zorginstellingen en de gevolgen daarvan. Klanten zouden hierover goed geïnformeerd moeten zijn voordat zij de overstap maken naar een nieuwe zorgverzekering, of juist besluiten om bij hun huidige verzekeraar te blijven. Dit meldt de Consumentenbond die hier onderzoek naar deed.

De Consumentenbond zag op websites en in polisbrieven van zorgverzekeraars dat er niet of nauwelijks informatie werd gegeven over (niet-)afgesloten contracten of budgetplafonds. “Terwijl dat voor consumenten ingrijpende gevolgen kan hebben en bepalend kan zijn voor de keuze van een zorgpolis”, zegt directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond. Nu is het aan de verzekerde zelf om deze informatie op te zoeken, maar waar?

Voor einde overstapseizoen

Verzekerden hebben vaak een voorkeur voor een bepaalde zorgverlener en kiezen op basis daarvan vaak een zorgverzekering. De Consumentenbond vindt dat verzekeraars duidelijker moeten zijn in hun beleid omtrent budgetplafonds, met wie ze hierover afspraken maken en wat dit voor de verzekerde betekent. “En dat moeten ze doen vóórdat consumenten een verzekering afsluiten.”

Door: Nationale Zorggids