Normal_pexels-karolina-grabowska-5201882

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en de Nederlandse startup easee gaan een samenwerking aan voor het gebruik van hun online oogmeting. Met werkgevers in de energiesector, financiële sector en de industrie zijn inmiddels afspraken gemaakt. In deze sectoren komen vaak zichtproblemen voor. Medewerkers die collectief verzekerd zijn via deze werkgevers, krijgen een vergoeding voor een online oogmeting vanuit hun aanvullende verzekering. Dit meldt Zilveren Kruis.

Zilveren Kruis heeft met werkgevers onderzocht welke gezondheidsthema’s er in een sector spelen en heeft in de aanvullende verzekering hiervoor specifieke vergoedingen opgenomen. Met de samenwerking tussen easee en Zilveren Kruis worden eventuele zichtproblemen snel gesignaleerd aan de hand van de online oogmeting. De kosten van een nieuw brilrecept worden vergoed voor verzekerden van 18 tot en met 45 jaar.

In samenwerking met UMC Utrecht

easee ontwikkelde in samenwerking met het UMC Utrecht hun eigen platform en voldoet volledig aan de strenge eisen die de Europese Commissie stelt aan medische software. Onderzoek waaruit blijkt dat de online refractietest van easee net zo nauwkeurig is als een persoonlijk oogmeting bij de opticien.

Door: Nationale Zorggids