Normal_pexels-pixabay-40568

Eind 2020 is 6,2 procent van de verzekerden overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. In totaal gaat het om 1,1 miljoen overstappers. Dat zijn ongeveer evenveel mensen als een jaar eerder. Dat blijkt uit een analyse door Vektis van voorlopige cijfers van alle zorgverzekeraars. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland.

Wel hebben veel meer mensen (25 procent) zich georiënteerd op het aanbod van verschillende zorgverzekeringen, met behulp van de Zorgverzekeringskaart. Directeur van Zorgverzekeraars Nederland, Petra van Holst, geeft aan dat de zorg door het coronavirus extra in de belangstelling stond: “Het lijkt erop dat daardoor meer verzekerden informatie over het polisaanbod hebben ingewonnen voordat zij ervoor kozen over te stappen of bij hun zorgverzekeraar te blijven.” 

Mensen die voor 1 januari 2021 hun verzekering hebben opgezegd, hebben nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Het definitieve overstappercentage wordt daarom in februari bekendgemaakt. Naar verwachting zal dat rond de 6,5 procent zijn, even hoog als vorig jaar. Het overstappercentage is volgens Zorgverzekeraars Nederland al jaren tussen de 6 en 7 procent.

Door: Nationale Zorggids