Normal_maxima

Koningin Máxima brengt woensdagmiddag 20 januari een digitaal werkbezoek aan ‘de Doorbraakmethode’ in Tilburg, één van de vijf schuldhulpmethoden die door SchuldenlabNL landelijk worden opgeschaald. Huishoudens met problemen  op het gebied van armoede, schulden, psychische en gezondheidsproblemen worden bij dit initiatief door maatwerk geholpen om hun leven weer op orde te krijgen. 

De koningin spreekt met de initiatiefnemers, met professionals die gezinnen begeleiden en met ervaringsdeskundigen over hoe de Doorbraakmethode in de praktijk werkt. In dit gesprek komen onder meer de aanpak op maat en het samen bedenken en uitvoeren van passende oplossingen om weer grip te krijgen op de persoonlijke en financiële situatie aan bod.

Gerealiseerde doorbraken

Vervolgens gaat koningin Máxima met wethouder Lahlah en met medewerkers van de gemeente Tilburg in gesprek over het leren van de uitkomsten van de gerealiseerde doorbraken en de betekenis hiervan voor de samenwerking met partners en voor het gemeentelijk beleid en processen. Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek over het gebruik van de Doorbraakmethode in andere gemeenten en over de verbinding met andere initiatieven om schuldenproblematiek aan te pakken.

Multiproblematiek

De Doorbraakmethode biedt ondersteuning aan huishoudens die meerdere problemen tegelijk hebben, zoals armoede, schulden, psychische en gezondheidsproblemen. Deze gezinnen krijgen van verschillende kanten hulp, maar raken het overzicht kwijt door het aantal hulpverleners en de versnipperde hulp. Bij de Doorbraakmethode krijgt elk gezin een aanpak op maat, wordt hulp gebundeld en worden de gezinnen geholpen om stap voor stap uit de problemen te komen.

Door: Nationale Zorggids