Normal_rekening_factuur_stethoscoop

Doordat zorgverzekeraars De Friesland en Zilveren Kruis steeds meer robotiseren en uitbesteden op het gebied van resitutiedeclaraties, dreigen zestig medewerkers in Leeuwarden en Leiden hun baan te verliezen. Het besluit is nog niet definitief, maar het voornemen ligt er. Dit meldt de Leeuwarder Courant. 

Woordvoerder Christine Rompa van Zilveren Kruis laat desgewenst weten dat de organisatie het belangrijk vindt dat medewerkers tijdig weten dat hun baan mogelijk op de tocht staat. Het gaat om medewerkers die op de afdeling Declaratie werken, waarbij de restitutienota’s, veelal van ongecontracteerde zorgaanbieders, worden gedigitaliseerd. De rest van de nota’s zijn dat al. 

Teleurstellend

Een werknemer die graag anoniem wil blijven zegt het teleurstellend te vinden dat zo’n winstgevend bedrijf als Achmea middenin een coronacrisis besluit werk te verplaatsen naar het buitenland. Een deel van de werkzaamheden gaat namelijk naar DocCare, een dataverwerkingsbedrijf dat Nederlandse roots heeft maar zich in Roemenië bevindt.

Door: Nationale Zorggids