Normal_normal_samen__afspraak

Zorg en Zekerheid gaat intensief samenwerken met het Institute for Positive Health (iPH). De regionale zorgverzekeraar maakt zich sinds de oprichting sterk voor goede zorg en welzijn in de buurt, samen met gemeenten, zorgaanbieders en werkgevers. Het partnerschap stimuleert beide partijen goede voorbeelden met elkaar te delen en van elkaar te leren. Ook kunnen samen stappen worden gezet in de onderzoek en de meetbaarheid van de resultaten. Dit melden iPH en Zorg en Zekerheid.  

IPH werkt samen met verschillende partners om Positieve Gezondheid te stimulren, verder te verspreiden en te implementeren. “Zorg en Zekerheid is al enige jaren op zijn eigen manier bezig met deze gezonde beweging. Stond bijvoorbeeld aan de wieg van Welzijn op Recept, waarbij huisartsen mensen de weg wijzen naar vrijwilligerswerk, iets nieuws leren of sociale verbinding. Ik ben heel blij dat wij nu samen aan de slag kunnen met Positieve Gezondheid”, zegt directeur Angelique Schuitemaker van iPH.

“De gezondste regio van Nederland worden doe je niet alleen. Onze goede contacten met de bewoners, de zorgaanbieders en de gemeenten helpen en sterken ons in deze beweging”, zeggen Susanne Rutten en Casper van den Bergh van Zorg en Zekerheid. “We hebben allemaal een rol en pakken die met verve op. Door het partnership met iPH kan Zorg en Zekerheid het gedachtegoed van Positieve Gezondheid nog meer uitdragen.”

Totaalplaatje

Vorige week stonden de gezondheidsplicht en suikertaks vol in de media. “De drie grootste zorgverzekeraars zien hier wel iets in. Zorg en Zekerheid kijkt als regionale zorgverzekeraar liever naar het gehele gezondheidsplaatje. Natuurlijk zijn gezonde voeding en beweging belangrijk, maar je woonomgeving, financiële gezondheid en je sociale contacten zijn dat ook. Samen met eigen regie zijn dit niet voor niets pijlers van Positieve Gezondheid. Je kunt de een niet los zien van de ander.”

Door: Nationale Zorggids