helm tijdens fietsen

Je ziet het tegenwoordig niet heel vaak: mensen die met een helm fietsen. Dit komt omdat het dragen van een helm tijdens het fietsen niet verplicht is. Toch kan het geen kwaad om wél een helm te dragen als je aan het fietsen bent, het kan zelfs zeer verstandig zijn. Waarom dit zo is? Wij bespreken het in dit artikel!

Voordeel van het dragen van een fietshelm

Het grootste voordeel aan het dragen van een fietshelm is uiteraard dat het veilig is. Het dragen van een fietshelm zou veel schade bij een fietsongeluk kunnen voorkomen. Het is zo dat vooral ouderen vaker ongelukken krijgen op de fiets. Ook kinderen hebben een groter risico om een fietsongelukje te krijgen. Het is daarom zeker aan te raden voor deze groepen om een fietshelm te dragen tijdens het fietsen. Maar niet alleen voor kinderen of ouderen is het dragen van een fietshelm een verstandig idee, dit kan ook een goede keuze zijn voor volwassenen. Je kunt tenslotte niet veilig genoeg op pad gaan. 
 
Doordat een fietshelm veilig is, biedt het bescherming tegen ernstig hoofd- en hersenletsel. Dit is natuurlijk een groot voordeel, want hoofd- en hersenletsel kan in veel gevallen blijvend zijn. Door een fietshelm te dragen, verminder je deze kans. Dit heeft natuurlijk te maken met hoe ernstig het ongeluk is. Mocht er iets gebeuren, is het met een fietshelm in ieder geval een stuk veiliger dan zonder. 
 

Tegenstanders

Uiteraard zijn er ook veel mensen tegen de fietshelm. Dit heeft vaak te maken met hoe je eruitziet als je een fietshelm draagt. Velen vinden dit maar een gek beeld, aangezien het natuurlijk niet verplicht is. Bovendien denkt men vaak dat fietshelmen ouderwets en niet mooi zijn. Toch is niets minder waar, want tegenwoordig zijn er heel veel moderne fietshelmen te koop. Je hoeft jezelf dus niet meer druk te maken over het feit dat je er een beetje gek uitziet met een helm op tijdens het fietsen. Zoek je nog naar een mooie fietshelm? Kijk dan eens bij deze 10 coole fietshelmen van Bikester.
 
Je bepaalt uiteraard helemaal zelf of je een fietshelm draagt tijdens het fietsen of niet. Het heeft ook te maken met hoe vaak je fietst en of je in drukbezochte gebieden fietst. Fiets je bijvoorbeeld in een superdrukke stad? Dan kan het verstandig zijn om een fietshelm op te doen tijdens het fietsen. Als je in een rustigere omgeving fietst kun je beslissen om geen fietshelm te dragen. Toch blijft het zo dat fietsen met een fietshelm veiliger is dan zonder. 
 
Mocht je ervoor kiezen om een fietshelm aan te schaffen, is het wel goed om te kijken naar de kwaliteit. Een fietshelm van goede kwaliteit biedt betere bescherming dan een fietshelm van slechtere kwaliteit. Kies daarom niet direct de goedkoopste fietshelm, maar kijk echt naar de kwaliteit. Heb je een fietshelm uitgezocht? Dan is het alleen nog een kwestie van jouw fietshelm goed dragen en dan ben jij helemaal klaar om veilig op pad te gaan.