Tweedehands traplift

Gebruikte trapliften kunnen goed hergebruikt worden. Door het gebruik van hoogwaardige materialen gaan ze minstens 20 jaar mee. Zonde dus als een traplift maar eenmalig gebruikt wordt, zeker wanneer deze slechts een korte periode gebruikt is. Hergebruik van een traplift is niet alleen duurzaam; het heeft ook andere voordelen. 

Een tweedehands traplift is voordeliger 

Een traplift kan duur zijn in aanschaf. Zeker als het gaat om bijvoorbeeld een traplift voor meerdere verdiepingen. Hoe meer maatwerk er nodig is, hoe complexer het is om te traplift te maken. Vaak zie je dat ook terug in de kosten. Door verschillende trapliften en aanbieders te vergelijken kun je al flink besparen op de aanschaf van een traplift. Maar de meeste voordelige optie is de keuze voor een tweedehands traplift. Een tweedehands traplift kan tot wel 50% goedkoper zijn dan een nieuwe traplift.  
 
De prijs van een tweedehands traplift is wel afhankelijk van de trap. Zo is een traplift voor rechte trap goedkoper dan een traplift voor een trap met (meerdere) bochten. Daarnaast kunnen bij de aanschaf van een tweedehands traplift verschillende keuzes gemaakt worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledig hergebruikte traplift. Maar er kan ook worden gekozen voor een tweedehands stoel in combinatie met een nieuwe rail. Houd er hierbij wel rekening mee dat de prijs dan meer in de buurt komt bij de prijs van een nieuwe traplift. 
 

Duurzamer dan nieuw

Ook wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt is de aanschaf van een tweedehands traplift een goede keuze. De stoel van een traplift is gemakkelijk opnieuw te gebruiken, maar wordt vaak wel voorzien van nieuwe bekleding. Het hergebruiken van de rail van een traplift is niet altijd mogelijk. De rail van een traplift wordt namelijk volledig op maat gemaakt. Er zijn tegenwoordig wel trapliften op de markt waarvan ook de gehele rail hergebruikt kan worden. Wanneer het hergebruiken ervan niet mogelijk is, worden deze materialen gerecycled. Kies je voor een tweedehands rail en stoel, dan maak je de meest duurzame keuze. 
 

Net zo veilig als nieuw

Wanneer een traplift wordt gekocht bij een gerenommeerd leverancier is een tweedehands traplift net zo veilig als een nieuwe. Zij controleren de tweedehands trapliften uitgebreid voor deze verkocht worden. Ook worden de accu en de andere onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage uit voorzorg vervangen. Hierdoor kun je dezelfde kwaliteit verwachten als bij een nieuwe traplift.  
 

Vergelijk trapliften

Om de ideale traplift te vinden is het belangrijk om meerdere trapliften te vergelijken. Niet alleen de prijs, maar ook de mogelijkheden kunnen namelijk per aanbieder verschillen. Vraag vandaag nog tot 3 gratis traplift offertes aan en vergelijk diverse aanbieders.