Normal_zorgverzekering_geld_stethoscoop

Jongeren worden hard geraakt door de coronacrisis. De Stichting BKR meldt in haar Kredietbarometer dat de betalingsproblemen van jongeren tot 25 jaar groter zijn geworden. Eerder meldde het CBS al dat het aantal werkloze jongeren is toegenomen. Schulden bij de zorgverzekeraar liggen daardoor op de loer. Scholen kunnen door het aanbieden van financiële educatie een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van schulden bij jongeren. Dit meldt de Zorgverzekeringslijn, 

De zorgverzekering is een van de eerste rekeningen die niet betaald wordt, als jongeren geld te kort komen. Vaak weten zij niet dat dat juist tot hogere kosten leidt. Zorgverzekeringslijn geeft ieder jaar gastlessen aan duizenden jongeren om ze bewust te maken van het belang van de zorgverzekering.

Financiële opvoeding is een maatschappelijke verantwoordelijkheid

De afgelopen jaren is er geïnvesteerd in het ontwikkelen van digitale lessen. “Juist in deze tijd is het belangrijk om met jongeren in contact te blijven”, zegt Michiel Blom, manager van Zorgverzekeringslijn. “We zien het als onze taak om bij te dragen aan de financiële opvoeding van jongeren. We hopen dan ook dat veel scholen gebruik gaan maken van ons lesaanbod. Want financiële opvoeding is niet alleen een taak van de ouders, het is een maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Zorgverzekeringslijn is dan ook actief deelnemer aan de Week van het geld. De Week van het Geld, een initiatief van Wijzer in Geldzaken, stimuleert de financiële vaardigheden van jongeren door onder andere gastlessen.

Kim Lian van der Mey gaat met jongeren in gesprek over geld

De Week van het geld vindt plaats van maandag 22 tot en met vrijdag 26 maart. Dinsdag 23 maart presenteert Kim Lian van der Mey de talkshow ‘Bijna 18’. Kristina Kakoulian, gastdocent bij Zorgverzekeringslijn, zal tijdens de talkshow in gesprek gaan met jongeren over de zorgverzekering.  Zij geeft aan: “De zorgverzekering is geen sexy onderwerp, maar het is belangrijk dat je weet wat je moet regelen en om te weten dat je niet te veel betaalt ”. Ze roept dan ook alle jongeren die bijna volwassen zijn, maar ook docenten, op om te kijken naar de talkshow en de website van de Week van het geld eens te bezoeken.

Door: Nationale Zorggids