Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis en het St. Antonius Ziekenhuis hebben onlangs een meerjarencontract afgesloten. Het ziekenhuis (met locaties in Nieuwegein en Utrecht) wil samen met de verzekeraar de zorg anders gaan organiseren en meer inzetten op onder meer e-health, meer zorg thuis en samen beslissen. Dit meldt St. Antonius. 

Beide partijen zetten zich samen in voor betaalbare, toegankelijke en kwalitatief goede zorg. En dat kan volgens hen alleen als de zorg anders wordt georganiseerd. Hierdoor kunnen meer patiënten tegen gelijke of lagere kosten geholpen worden. “Daarom moderniseren we zorgprocessen en behandelingen. Veel ziekenhuiszorg kan buiten het ziekenhuis of zelfs thuis plaatsvinden. Zorg thuis is voor patiënten minder omslachtig, voorkomt infecties en bespaart tijd (en geld)”, legt bestuurslid Dirk de Kruif van het St. Antonius uit.

E-health

Een belangrijk onderdeel van het anders organiseren, wordt e-health. Het St. Antonius gaat de komende jaren meer werken met telefonische en videoconsults, telemonitoring en andere digitale toepassingen. Het doel is om 25 procent minder fysieke consulten uit te voeren dan in 2019.

Door: Nationale Zorggids