Traangoot fillers

Sinds de jaren ’90 gebruiken artsen huidvullers (fillers) om de huid van mensen te corrigeren. In de jaren ’90 hadden de meeste behandelingen een medische doeleinde. Bijvoorbeeld het corrigeren van een litteken, defect of ziekte (de medicatie tegen HIV had als bijwerking dat je sterk ingevallen wangen kon krijgen). Sinds de eeuwwisseling zijn de fillers én de behandelingen verfijnder geworden. Tegenwoordig zijn filler behandelingen mateloos populair. In deze blog lees je alle informatie over traangoot fillers.

Wat is een traangoot behandeling?

Een traangoot is het geultje die van je ooghoek schuin omlaag onder je oog door loopt. De traangoot kenmerkt zich door een dunne huid. Daardoor zie je soms donkere kringen. Deze donkere kringen onder je ogen worden vaak duidelijker als je vermoeid bent. Maar dat hoeft dus niet. Veel mensen krijgen regelmatig te horen dat zij er vermoeid uitzien, terwijl zij dat helemaal niet zijn.

Bij een traangoot behandeling wordt de dunne huid in de traangoot opgevuld met een hyaluronzuur filler. De cosmetisch arts verdeeld met een dunne naald of canule de hyaluronzuur filler gelijkmatig in de huid.

Wat is een hyaluronzuur filler?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Deze stof kenmerkt zich door haar goede weefsel integratie. De hyaluronzuur is bovendien zo te manipuleren dat de fabrikant het zowel wateriger als steviger kan maken. Je kunt je vast voorstellen dan een hyaluronzuur filler voor de kaak wat steviger moet zijn dan een hyaluronzuur filler in de dunne huid van de traangoten. Op deze manier is er voor iedere indicatie een geschikte hyaluronzuur filler. Als bijkomend voordeel lost de hyaluronzuur weer volledig op in het lichaam. Een filler behandeling geeft 6-18 maanden resultaat, afhankelijk van de precieze behandeling.

Hoe ziet een traangoot behandeling eruit?

Wanneer je je stoort aan de huid onder je ogen, dan kun je een afspraak maken bij een cosmetisch arts. Hij/zij zal naar je luisteren en de huid van je traangoten onderzoeken. Wanneer de cosmetisch arts aangeeft dat een traangoot filler behandeling de oplossing is voor je probleem, dan kun je kiezen om behandeld te worden. Vaak wordt de hyaluronzuur met één of enkele prikjes met een dunne naald of canule verdeeld.

De traangoten zijn om meerdere redenen een delicaat behandelgebied. Omdat de huid dun is moet de arts de juiste variant hyaluronzuur in de juiste huidlaag inbrengen. Daarnaast bestaat de kans dat er door een behandeling in de traangoten oedeem (zwelling) ontstaat. Dit kan komen door aanleg of door de injectie techniek van de arts. De traangoten zijn gevoeliger voor zwelling dan andere gebieden. Dat komt door de dunne huid en door de anatomie van oa traanbuis en lymfeklieren aldaar.

Traangoot filler behandeling uitkomst of risico?

Bij de meeste mensen is een traangoot filler behandeling een uitkomst. Zij zijn erg blij met het resultaat. Donkere kringen en een vermoeide blik zijn vaak verleden tijd. Toch is het raadzaam om een behandeling zorgvuldig te overwegen. Omdat het een cosmetische behandeling betreft worden complicaties onder een vergroot glas gelegd. Er wordt veel over gepubliceerd in de media. Vrienden en bekenden vinden er wat van. Mede daarom is er veel aandacht voor mogelijke complicaties. Wanneer je je realiseert dat er in Nederland meer dan 200.000 filler behandeling per jaar worden uitgevoerd, dan plaats je een negatief media bericht waarschijnlijk wel in perspectief. Het belangrijkste is om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts met een goede reputatie. Samen bespreek je vervolgens mogelijke complicaties en mogelijkheden. Op Injectablesbooking.nl kun je alle klinieken en artsen in Nederland met elkaar vergelijken.

Voor meer informatie kijk op de website: injectablesbooking.nl