Wat zijn paddenstoelsupplementen

Wie de laatste trends volgt, ziet dat paddenstoelsupplementen aan populariteit winnen. Steeds meer varianten van de paddenstoel zijn ‘gewoon’ te koop in de supermarkt, en ook online groeit het aanbod van medicinale paddenstoelsupplementen. Rijk aan nuttige voedingsstoffen en ook nog eens bijzonder lekker. De Nederlandse consument hecht veel waarde aan biologische, natuurlijke producten, waarvan de paddenstoel een goed voorbeeld is. Binnen het aanbod zijn de Chaga, Lion’s Mane en Cordyceps bekende namen. Wat maakt het dat deze paddenstoelsupplementen zo in opkomst zijn op de Nederlandse markt?

Biologische paddenstoelsupplementen

Wist je dat er wereldwijd meer dan 140.000 verschillende soorten paddenstoelen zijn? Daarnaast is aangetoond dat 30% van ons DNA overeenkomt met dat van de paddenstoel, waardoor je met recht mag spreken van een natuurlijk product. Elke paddenstoel heeft een uniek palet aan voedingsstoffen en unieke eigenschappen. De belangrijkste werkzame voedingsstoffen van medicinale paddenstoelen zijn polysachariden & essentiële suikers, antioxidanten, essentiële aminozuren en triterpenen.

Hoewel paddenstoelsupplementen over de gehele linie altijd gezonde voedingsstoffen zullen bevatten, is het biologische element een belangrijke graadmeter voor de consument. Bovendien vertolken paddenstoelen zelf ook een belangrijke rol binnen de natuur, waar zij fungeren als de ‘schoonmakers’. Ze nemen vanuit hun directe omgeving zowel goede als slechte stoffen op, waardoor de natuur in zijn geheel schoner wordt.

Binnen het groeiproces van de paddenstoel is natuurlijke groei essentieel. Producenten kunnen gebruik maken van pesticiden of andere chemische middelen, welke de groei wel bevorderen, maar ook worden geabsorbeerd door de paddenstoel. Een non-biologische productiemethode. In de beschrijving van paddenstoelsupplementen vind je deze informatie terug. Biologische paddenstoelsupplementen zijn onbespoten en daardoor extra gezond.

De Chaga  

Ben je op zoek naar superfood, dan is de biologische Chaga een aanrader. Deze paddenstoel beschikt over antioxidatieve eigenschappen, en is onder meer ook terug te vinden in diverse supplementvormen als poeder, elixer, tinctuur, wilde stukken of als toevoeging binnen thee. Gebruik je Chaga voor haar medicinale werking? Dan is dit product geschikt gemaakt om in te nemen met koude voedingsmiddelen. De polysachariden in de Chaga paddenstoel komen hierbij vrij en worden optimaal opgenomen door het lichaam Tegenwoordig is de Chaga ook verkrijgbaar in de vorm van poeder of capsules, waarmee je lichaam de belangrijke voedingsstoffen efficiënt opneemt.

Lion’s Mane

In andere landen staat deze paddenstoel ook wel bekend als de yamabushitake, maar hier gebruiken we de naam ‘Lion’s Mane’. Je kunt dit type paddenstoel op verschillende manieren consumeren: gedroogd, gekookt en opgenomen in thee. De extracten van de Lion’s Mane worden evenwel vooral verkocht als gezondheidssupplementen. Lion's mane helpt bij de groei, het behoud en de proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen, waarmee de kans op dementie op latere leeftijd sterk afneemt. Het belangrijkste voordeel van Lion’s Mane is te vinden in de bijdrage die deze supplementen leveren aan de focus en concentratie. Andere voordelen van de Lion’s Mane zijn:

  • Vermindert symptomen van angst en depressie
  • Kan de spijsvertering bevorderen
  • Minder risico op hartproblemen

De Lion’s Mane is in verschillende vormen verkrijgbaar en geschikt voor dagelijks gebruik. 

Cordyceps

De Cordyceps, ook wel bekend als Cordyceps Sinensis, is een unieke paddenstoel, welke al 2.000 jaar wordt gebruikt in de Chinese geneeskunde. De vrije vertaling van deze paddenstoel is winterworm en zomergras. In de winter is dit een wormvormige schimmel, in de zomer groeit het uit tot een plant met rijke eigenschappen. De werkzame stof van de Cordyceps is de cordycepine in combinatie met polysachariden. De supplementen van Cordyceps bevorderen zuurstofopname en de longfunctie. Ideaal wanneer je een actieve levensstijl hebt en veel sport. Het verbetert eveneens de energieproductie, het immuunsysteem en blijkt tevens productief voor de geslachtsdrift bij zowel mannen als vrouwen.

Pure Mushrooms

Het biologische aspect van paddenstoelsupplementen speelt een belangrijke rol in de koopoverweging. Pure Mushrooms kiest nadrukkelijk voor natuurlijke, biologische supplementen: puur, vegan en rechtstreeks van de bron. Bij de productie van de paddenstoelsupplementen houden zij vast aan de Traditionele Chinese Geneeskunde. De supplementen zijn afkomstig van speciaal daarvoor bedoelde boerderijen, waar de paddenstoelen midden tussen oerbossen in de natuur groeien. Paddenstoelsupplementen bij Pure Mushrooms zijn vegan en bio gecertificeerd. Bij de kweek van paddenstoelen maakt Pure Mushrooms iedere keer weer gebruik van een vers samengestelde, natuurlijke voedingsbodem, waar de paddenstoelen hun voedingsmiddelen uit onttrekken. De paddenstoelen krijgen alle tijd en ruimte om zich te ontwikkelen, waardoor de supplementen beschikken over de maximale voedingsstoffen.

Het restmateriaal uit de voedingsbodem wordt gebruikt voor verbranding in de hoogovens. Zo gaat duurzame en natuurlijk grond niet verloren, en kiest Pure Mushrooms voor een volledig duurzaam productieproces. 

Acerola als extra gezonde toevoeging

Ter aanvulling op de paddenstoelsupplementen voegt Pure Mushrooms binnen elke capsule acerola toe. Deze tropische vrucht zit boordevol vitamine C en andere gezonde toevoegingen. Wist je dat acerola over 33 keer zoveel Vitamine C beschikt ten opzichte van de sinaasappel? Alle reden dus om dit element toe te voegen aan de supplementen van Pure Mushrooms.

Pure Mushrooms kiest daarnaast voor extracten in plaats van poeders, waardoor de sterke eigenschappen van de paddenstoelsupplementen nog beter opgenomen worden door het lichaam. Door in elke fase van het productieproces te sturen op duurzaamheid en natuurlijke elementen, ontwikkelt zich een ongeëvenaard hoge kwaliteit in gecertificeerde paddenstoelsupplementen met een biologische basis.