Normal_slaap_slapen_bed_voeten

De FysioZelfCheck app kan mensen met milde klachten na het coronavirus helpen herstellen. In de app staan tips van fysiotherapeuten, informatie en oefeningen. FysioZelfCheck is gratis te gebruiken voor verzekerden van Menzis en Anderzorg met een aanvullende verzekering voor fysiotherapie, meldt Menzis. 

Wie corona heeft gehad, kan nog lange tijd last hebben van vermoeidheidsklachten, krachtsverlies, stress en een slechter uithoudingsvermogen. Ernstige klachten moeten verholpen worden een revalidatiearts of ergotherapeut, maar bij milde klachten kan de app voor aanvullend verzekerden van Menzis en Anderzorg helpen. In de app staan fitness-, adem- en hoestoefeningen van een fysiotherapeut, geeft een longarts informatie over herstel en adviseert een logopedist over slikken en ademen. Ook staan er voedingstips in en advies van een psycholoog over het oppakken van het dagelijks leven.

Aanvullend verzekerd

De app is sinds 1 januari 2021 beschikbaar voor mensen met een aanvullende verzekering met fysiotherapie en is niet alleen bedoeld voor mensen met milde klachten na corona. Ook verzekerden die last hebben van hun rug, nek of schouder, kunnen hulp zoeken in de FysioZelfCheck.

Door: Nationale Zorggids